2021

Nieuwsberichten 2021

vr24dec
CORONA-UPDATE 22/12

Op woensdag 22 december kondigde het federale Overlegcomité weer nieuwe maatregelen aan. Deze houden onder andere in dat theaterzalen gesloten worden.

Voor de programmatie in GC De Wiek betekent dit dat wij de geplande filmvoorstelling ‘Raya en de laatste draak’ op 28 december zullen annuleren en tickethouders terugbetalen.

De programmatie na nieuwjaar start pas terug op 21 januari. Aangezien er opnieuw een Overlegcomité gepland staat begin januari, wachten wij de eventuele gewijzigde maatregelen van begin januari af en zullen we de geplande voorstellingen vanaf 21 januari nog niet annuleren. Dit is uiteraard onder voorbehoud, we houden er momenteel rekening mee dat de geplande voorstellingen tot 28 januari niet kunnen doorgaan.

We houden u verder op de hoogte begin januari.

za20nov
CORONA-UPDATE 20/11

Alle voorstellingen worden georganiseerd met Covid Safe Ticket (CST) & mét mondmasker gedurende de volledige activiteit. 

vr29okt
CORONA-UPDATE 29/10

Vanaf 29 Oktober:

Mondmasker verplicht: Er is een algemene mondmaskerplicht in GC De Wiek voor personen ouder dan 12 jaar. Tijdens de voorstelling is er geen mondmaskerplicht.

Bij de voorstellingen van Jeugdtheater Rhetorika is dus enkel een mondmaskerplicht geldig en nog geen CST.

 

Vanaf 1 november:

Bij alle voorstellingen, ongeacht het aantal personen, is een Covid Safe Ticket verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar.
Iedereen moet niet alleen een geldig ticket voor de voorstelling kunnen tonen maar ook een geldig Covid Safe Ticket in combinatie met identiteitsbewijs met foto. Het Covid Safe Ticket toont aan dat je gevaccineerd/getest/hersteld van covid-19 bent, en is een voorwaarde om in de zaal te mogen. Na de controle ben je tijdens de voorstelling niet verplicht om een mondmasker te dragen.

Uiteraard voorzien wij voldoende ventilatie in de theaterzaal. 

Voel je jou ziek of last van symptomen die kunnen wijzen op COVID-19? Blijf dan thuis.

De algemene geldende coronamaatregelen worden steeds gevolgd. Voor activiteiten, georganiseerd door GC De Wiek, is Ine Baeyens het algemeen corona-aanspreekpunt: (ine.baeyens@zele.be / 0475 49 56 68)

Wens je graag meer informatie? Bel of mail gerust en we brengen je graag op de hoogte...

di17aug
Seizoen 2021-2022

Vanaf oktober staat De Wiek te popelen om jullie in alle veiligheid te ontvangen voor gezellige avonden vol cultuur. 

Onze nieuwe programmabrochure vind je begin september in de brievenbus. Maar je kan wel vanaf 23 augustus al eens snuisteren op onze website en het nieuwe programma ontdekken.

OPGELET: 

De ticketverkoop wordt op 2 momenten gelanceerd. 
De eerste start op vrijdag 3 september voor het aanbod van september tot december 2021.

Een tweede ticketverkoop wordt geopend op 1 december voor het aanbod van januari tot juni 2022.

vr18jun
Zele Zomert

In de aanloop naar het nieuwe seizoen kunnen jullie toch genieten van een deugddoendoende portie cultuur tijdens Zele Zomert. 
Het zomerprogramma gaat van start op 20 juni met een gevarieerd en verrassend aanbod op enkele bijzondere openluchtlocaties.

Het theatergezelschap SkaGen brengt de overdekte parking van de VHVD weer even tot leven met 'Today I kill you', een universeel verhaal dat de complexiteit van de moeder-zoonrelatie weergeeft in al haar aspecten.

Tijdens 'Hendrik-Jan de stuntman ontmoet Merel Kamp' zorgen man en vrouw voor een visueel spektakel in de dekenijtuin waarin de clichés zich opstapelen tot een tragikomisch liefdesverhaal. 

Han Solo parkeert zijn mobilhome aan het chiroterrein in Huivelde met een gloednieuwe openluchtcomedyshow die brandend actueel is. 

Tijdens 'De Rus & Comen' komen een stel nukkige Russische verhuizers langs met een mix van spel, live muziek, van theater en een vleugje tovenarij vanuit een omgebouwde verhuiswagen.

Op 31 juli brengt 'Compagnie Krak' de voorstelling 'Kontrol': een poëtische clownerievoorstelling, groots in zijn kleinheid. 

Tickets kan je bestellen via www.zele.be/zele-zomert. Door de maatregelen zijn de plaatsen steeds beperkt. 

wo3mrt
Cult21: coronabevraging GC De Wiek

We kennen graag jouw mening over hoe corona jouw cultuurbeleving beïnvloedt!

De coronapandemie heeft een enorme impact op het dagelijks leven. Ook de cultuursector wordt niet gespaard. Omdat we als GC De Wiek er alles aan willen doen om u zo snel mogelijk weer in alle veiligheid te kunnen ontvangen, stellen we u graag enkele vragen over corona en ons gemeenschapscentrum.

Vul dus zeker de enquête in via deze link: https://bevraging.impactcorona.be/index.php?r=survey/index&sid=457624&lang=nl

Deze is volledig anoniem en neemt zo’n 10 minuutjes van uw tijd in beslag. Dit kan tot 31 maart 2021.

Om je te bedanken, redden we 1 m² bedreigd regenwoud voor elke ingevulde enquête via de organisatie World Land Trust.

Alvast bedankt!

ma1feb
DOE MEE AAN ATELIER IN BEELD – een nieuw open atelierweekend!

Op 7, 8 en 9 mei 2021 lanceert Kunstwerkt een gloednieuw project: Atelier in Beeld, een open atelierweekend voor beeldend kunstenaars over heel Vlaanderen en Brussel. Ben je beeldend kunstenaar of coördinator van een atelierorganisatie en wil je jouw werkplek tonen? Of wil je inspirerende plekken ontdekken waar je het werkproces van een beeldend kunstenaar van dichtbij kan zien? Dan is Atelier in Beeld helemaal iets voor jou!

Geen magischer plek dan het atelier, waar beeldend kunstenaars op ideeën broeden, schetsen maken en nieuwe technieken uitproberen. Het is een veilige cocon waar ze inspiratie zoeken en mogen prutsen, een plek waar een beeldend werk een vaak zoekend proces doormaakt vooraleer het ‘af’ is. Doorgaans is het een plaats waar pottenkijkers zelden welkom zijn, maar tijdens Atelier in Beeld is het dé plek bij uitstek waar kunstenaars en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten, een uitgelezen moment om beeldend werk op een laagdrempelige manier te tonen en te ontdekken.

Wil je deelnemen?

Ben je beeldend kunstenaar, een student of leerkracht in het deeltijds kunstonderwijs, de begeleider of kunstenaar in een zorginstelling met een atelier, medewerker van een jeugdhuis met een atelierwerking, een coördinator of lid van een groepsatelier...? Kortom, heb je een link met een atelier voor beeldende kunst en ben je enthousiast om de deuren van je atelier open te gooien voor het publiek?

di12jan
Een livestream gemist?

Samen met onze Dijk92-collega's verwennen we jou de hele maand januari onder de noemer van STREAM92 met een reeks live gestreamde concerten. 

Kan je de streaming van een concert niet live volgen? Geen zorgen: elk concert kan gedurende twee weken uitgesteld bekeken worden. 

Kies jouw meest comfortabele zetel, vlij je achterover en geniet van één van deze concerten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: