2021

Nieuwsberichten 2021

wo3mrt
Cult21: coronabevraging GC De Wiek

We kennen graag jouw mening over hoe corona jouw cultuurbeleving beïnvloedt!

De coronapandemie heeft een enorme impact op het dagelijks leven. Ook de cultuursector wordt niet gespaard. Omdat we als GC De Wiek er alles aan willen doen om u zo snel mogelijk weer in alle veiligheid te kunnen ontvangen, stellen we u graag enkele vragen over corona en ons gemeenschapscentrum.

Vul dus zeker de enquête in via deze link: https://bevraging.impactcorona.be/index.php?r=survey/index&sid=457624&lang=nl

Deze is volledig anoniem en neemt zo’n 10 minuutjes van uw tijd in beslag. Dit kan tot 31 maart 2021.

Om je te bedanken, redden we 1 m² bedreigd regenwoud voor elke ingevulde enquête via de organisatie World Land Trust.

Alvast bedankt!

ma1feb
DOE MEE AAN ATELIER IN BEELD – een nieuw open atelierweekend!

Op 7, 8 en 9 mei 2021 lanceert Kunstwerkt een gloednieuw project: Atelier in Beeld, een open atelierweekend voor beeldend kunstenaars over heel Vlaanderen en Brussel. Ben je beeldend kunstenaar of coördinator van een atelierorganisatie en wil je jouw werkplek tonen? Of wil je inspirerende plekken ontdekken waar je het werkproces van een beeldend kunstenaar van dichtbij kan zien? Dan is Atelier in Beeld helemaal iets voor jou!

Geen magischer plek dan het atelier, waar beeldend kunstenaars op ideeën broeden, schetsen maken en nieuwe technieken uitproberen. Het is een veilige cocon waar ze inspiratie zoeken en mogen prutsen, een plek waar een beeldend werk een vaak zoekend proces doormaakt vooraleer het ‘af’ is. Doorgaans is het een plaats waar pottenkijkers zelden welkom zijn, maar tijdens Atelier in Beeld is het dé plek bij uitstek waar kunstenaars en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten, een uitgelezen moment om beeldend werk op een laagdrempelige manier te tonen en te ontdekken.

Wil je deelnemen?

Ben je beeldend kunstenaar, een student of leerkracht in het deeltijds kunstonderwijs, de begeleider of kunstenaar in een zorginstelling met een atelier, medewerker van een jeugdhuis met een atelierwerking, een coördinator of lid van een groepsatelier...? Kortom, heb je een link met een atelier voor beeldende kunst en ben je enthousiast om de deuren van je atelier open te gooien voor het publiek?

di12jan
Een livestream gemist?

Samen met onze Dijk92-collega's verwennen we jou de hele maand januari onder de noemer van STREAM92 met een reeks live gestreamde concerten. 

Kan je de streaming van een concert niet live volgen? Geen zorgen: elk concert kan gedurende twee weken uitgesteld bekeken worden. 

Kies jouw meest comfortabele zetel, vlij je achterover en geniet van één van deze concerten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: