Nieuwsberichten

ma8mei
Lancering seizoen 23-24

Benieuwd naar het nieuwe seizoen 23-24? Vanaf 15 juni komt het nieuwe programma ONLINE en kan je tickets bestellen! Eind augustus landt de nieuwe brochure in je bus. Ook op de vrijetijdsmarkt op zondag 3 september kan je het nieuwe programma komen ontdekken.

ma3apr
Unieke kans: Word uitbater van horecazaak GC De Wiek

Lokaal bestuur Zele kijkt uit naar een gemotiveerde uitbater voor de horecazaak van Gemeenschapscentrum De Wiek.

In 2023-2024 staat het tiende cultuurseizoen van GC De Wiek voor de deur. Een feestjaar dat we willen starten met een nieuwe uitbater voor de horecazaak vanaf september 2023.

Gelegen aan de voorkant van het gebouw met een grote glaspartij, is de horecazaak het uithangbord van GC De Wiek. Met een verbruikszaal met minstens 170 zitplaatsen, een ruim terras dat momenteel heraangelegd wordt en een grote toog biedt de horecazaak alle mogelijkheden aan een ambitieuze uitbater om een nieuw, succesvol verhaal te schrijven.

De selectieleidraad met meer informatie over de horecazaak, de voorwaarden van uitbating en de procedure is terug te vinden via www.zele.be/horecazaak-dewiek.

Ben je zelf geïnteresseerd of ken je iemand die interesse heeft in ondernemen in de horeca? Kom dan langs op maandag 17 april om 19 uur voor een vrijblijvend infomoment en een rondleiding in de horecazaak, Dendermondebaan 8. Inschrijven voor het infomoment is verplicht en kan via deze link. Jouw aanwezigheid doorgeven kan tot en met woensdag 12 april. 

ma20feb
Update parkeren tijdens omgevingsaanleg

Omwille van de omgevingsaanleg van De Wiek en De Klodde is het momenteel moeilijk om een parkeerplek te vinden in de buurt. We raden dan ook aan om de wagen thuis te laten en je reis naar De Wiek op een andere manier te plannen; 

 • Met de fiets
  • Veruit de gemakkelijkste manier om aan De Wiek of De Klodde te geraken. We voorzien een extra fietsenparking vlak bij de ingang van De Wiek.
 • Met de trein
  • De Wiek en De Klodde liggen op wandelafstand van het station. Heel wat buurgemeenten hebben per uur 2 rechtstreekse treinverbindingen.
   Meer info via https://www.belgiantrain.be/nl .
 • Toch met de auto?
  • Kom je toch met de auto, dan kan je een plek proberen bemachtigen op onderstaande parkings. We vragen dan ook uitdrukkelijk om NIET in de werfzone te parkeren.
  • Er kan geparkeerd worden in de omgeving van de Wiek op volgende parkings;
   • Parking Zandberg (gratis)
   • Parking Station Zele (gratis, heel ruime parking)
   • Parking Markt (betalend tussen 9 uur en 18 uur, behalve op zon- en feestdagen)
ma5sep
Parkeren tijdens de omgevingsaanleg

Op maandag 12 september starten de voorbereidende werken (aanleg nutsleidingen) voor de omgevingsaanleg rondom de Wiek en de Klodde. De werken zullen (mits normale weersomstandigheden) maximum 5 werkdagen duren.

Gedurende deze periode is de bereikbaarheid van de parking aan de Wiek en de Klodde problematisch en wordt er beter geparkeerd op het Zandbergplein.

wo13jul
Openingsuren tijdens de zomervakantie

De kantoren van De Wiek zullen gesloten zijn van 18 Juli tot en met 15 Augustus 2022.

vr10jun
Al zin in het nieuwe cultuurseizoen?

Het is alweer geleden van seizoen 2019-2020 dat we zonder zorgen een volledig programma op je afvuurden. Maar vol goesting presenteren we jou nu seizoen 2022-2023! Zoals steeds brengen we een fijne mix van theater, muziek, humor,... voor jong en oud!

Benieuwd? Vanaf 22 juni komt het nieuwe programma ONLINE en kan je tickets bestellen! Eind augustus landt de nieuwe brochure in je bus. 
Ook op de vrijetijdsmarkt kan je het nieuwe programma komen ontdekken. 

ma28feb
Wij willen je mening!
We willen weten waar we het goed doen, waar we kunnen verbeteren en hoe we jouw ervaring zo aangenaam mogelijk kunnen maken. We vragen je dan ook graag om onze enquête in te vullen en ons te helpen: https://www.cult22.eu/c/2695
Dankzij jouw deelname red je 1 m² bedreigd regenwoud via de organisatie World Land Trust. Bovendien maak je kans op een van de Bongo-bonnen t.w.v. € 250.
di11jan
Welke voorstellingen gaan al dan niet door in januari?

Door de recente beslissing van de Raad van State kunnen we onze deuren terug openen. Maar een klein aantal voorstellingen in januari werden noodgedwongen toch geannuleerd. 

De programmatie voor januari werd als volgt aangepast:

AFGELAST:

 • Zo 16/1: Nieuwjaarsconcert - Koninklijk Harmonie Ste-Cecilia
 • do 27/1: Nieuwjaarsconcert - Leerlingen Muziek en Woord van Kunstacademie Ter Beuken

Gaat gewoon door zoals gepland:

 • vrijdag 21/1: Bert Garbiëls - Eindejaars 3
 • Zaterdag 22/1: Kommil Foo - Oogst
 • Zo 23/1 Zeelse Concertvereniging met Zeels Percussietrio The Rhythm
 • Vrij 28/1: Cinema Toertjes - The singing club
 • Vrij 28/1: Avondfilm - Nomadland
vr24dec
CORONA-UPDATE 22/12

Op woensdag 22 december kondigde het federale Overlegcomité weer nieuwe maatregelen aan. Deze houden onder andere in dat theaterzalen gesloten worden.

Voor de programmatie in GC De Wiek betekent dit dat wij de geplande filmvoorstelling ‘Raya en de laatste draak’ op 28 december zullen annuleren en tickethouders terugbetalen.

De programmatie na nieuwjaar start pas terug op 21 januari. Aangezien er opnieuw een Overlegcomité gepland staat begin januari, wachten wij de eventuele gewijzigde maatregelen van begin januari af en zullen we de geplande voorstellingen vanaf 21 januari nog niet annuleren. Dit is uiteraard onder voorbehoud, we houden er momenteel rekening mee dat de geplande voorstellingen tot 28 januari niet kunnen doorgaan.

We houden u verder op de hoogte begin januari.

za20nov
CORONA-UPDATE 20/11

Alle voorstellingen worden georganiseerd met Covid Safe Ticket (CST) & mét mondmasker gedurende de volledige activiteit. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: