Nieuwsberichten

di9jul
Openingsuren tijdens de zomervakantie

De kantoren van De Wiek zullen gesloten zijn van 11 Juli tot en met 16 Augustus 2024.

ma22apr
Start ticketverkoop seizoen 2024-2025

Vrijdag 14 juni om 10 u. start de ticketverkoop voor het seizoen 2024-2025.

Vanaf dan komt het nieuwe programma online en kan je tickets bestellen. Eind augustus landt de nieuwe brochure in je bus. Ook op de vrijetijdsmarkt op zondag 1 september kan je het nieuwe programma komen ontdekken. 

wo20dec
Openingsuren tijdens de kerstvakantie

De kantoren van De Wiek zullen gesloten zijn van 25 december 2023 tot en met 2 januari 2024.

wo20sep
NIEUWE DATUM - 'Wat doe ik hier?' - Els De Schepper

Omwille van gezondheidsredenen moet Els De Schepper haar theatertournee ‘Wat doe ik hier?’ een jaar uitstellen.

De voorstelling in GC De Wiek die oorspronkelijk gepland was op zaterdag 9 december 2023, wordt daarom verplaatst naar zaterdag 7 december 2024. De aangekochte tickets (en daaraan verbonden zitplaatsen) blijven gewoon geldig voor de nieuwe datum.

Heb je nog vragen over je tickets? Aarzel niet om ons te contacteren via dewiek@zele.be of 052 45 98 24.

vr14jul
Openingsuren tijdens de zomervakantie

De kantoren van De Wiek zullen gesloten zijn van 17 Juli tot en met 15 Augustus 2023.

ma8mei
Lancering seizoen 23-24

Benieuwd naar het nieuwe seizoen 23-24? Vanaf 15 juni komt het nieuwe programma ONLINE en kan je tickets bestellen! Eind augustus landt de nieuwe brochure in je bus. Ook op de vrijetijdsmarkt op zondag 3 september kan je het nieuwe programma komen ontdekken.

ma3apr
Unieke kans: Word uitbater van horecazaak GC De Wiek

Lokaal bestuur Zele kijkt uit naar een gemotiveerde uitbater voor de horecazaak van Gemeenschapscentrum De Wiek.

In 2023-2024 staat het tiende cultuurseizoen van GC De Wiek voor de deur. Een feestjaar dat we willen starten met een nieuwe uitbater voor de horecazaak vanaf september 2023.

Gelegen aan de voorkant van het gebouw met een grote glaspartij, is de horecazaak het uithangbord van GC De Wiek. Met een verbruikszaal met minstens 170 zitplaatsen, een ruim terras dat momenteel heraangelegd wordt en een grote toog biedt de horecazaak alle mogelijkheden aan een ambitieuze uitbater om een nieuw, succesvol verhaal te schrijven.

De selectieleidraad met meer informatie over de horecazaak, de voorwaarden van uitbating en de procedure is terug te vinden via www.zele.be/horecazaak-dewiek.

Ben je zelf geïnteresseerd of ken je iemand die interesse heeft in ondernemen in de horeca? Kom dan langs op maandag 17 april om 19 uur voor een vrijblijvend infomoment en een rondleiding in de horecazaak, Dendermondebaan 8. Inschrijven voor het infomoment is verplicht en kan via deze link. Jouw aanwezigheid doorgeven kan tot en met woensdag 12 april. 

ma20feb
Update parkeren tijdens omgevingsaanleg

Omwille van de omgevingsaanleg van De Wiek en De Klodde is het momenteel moeilijk om een parkeerplek te vinden in de buurt. We raden dan ook aan om de wagen thuis te laten en je reis naar De Wiek op een andere manier te plannen; 

 • Met de fiets
  • Veruit de gemakkelijkste manier om aan De Wiek of De Klodde te geraken. We voorzien een extra fietsenparking vlak bij de ingang van De Wiek.
 • Met de trein
  • De Wiek en De Klodde liggen op wandelafstand van het station. Heel wat buurgemeenten hebben per uur 2 rechtstreekse treinverbindingen.
   Meer info via https://www.belgiantrain.be/nl .
 • Toch met de auto?
  • Kom je toch met de auto, dan kan je een plek proberen bemachtigen op onderstaande parkings. We vragen dan ook uitdrukkelijk om NIET in de werfzone te parkeren.
  • Er kan geparkeerd worden in de omgeving van de Wiek op volgende parkings;
   • Parking Zandberg (gratis)
   • Parking Station Zele (gratis, heel ruime parking)
   • Parking Markt (betalend tussen 9 uur en 18 uur, behalve op zon- en feestdagen)
ma5sep
Parkeren tijdens de omgevingsaanleg

Op maandag 12 september starten de voorbereidende werken (aanleg nutsleidingen) voor de omgevingsaanleg rondom de Wiek en de Klodde. De werken zullen (mits normale weersomstandigheden) maximum 5 werkdagen duren.

Gedurende deze periode is de bereikbaarheid van de parking aan de Wiek en de Klodde problematisch en wordt er beter geparkeerd op het Zandbergplein.

wo13jul
Openingsuren tijdens de zomervakantie

De kantoren van De Wiek zullen gesloten zijn van 18 Juli tot en met 15 Augustus 2022.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: