Nieuwsberichten

ma28nov
Update parking

Wegens de omgevingsaanleg achter De Wiek zal de parking van De Wiek én De Klodde NIET bereikbaar zijn. 
Alternatief kan er geparkeerd worden in de omgeving van De Wiek. De 3 grootste en dichtstbijzijnde parkings zijn de Zandberg, de Markt en het station (Koningin Astridplein).
Vertrek dus ruim op tijd naar de voorstelling: zo heb je alle tijd om te parkeren.

ma5sep
Parkeren tijdens de omgevingsaanleg

Op maandag 12 september starten de voorbereidende werken (aanleg nutsleidingen) voor de omgevingsaanleg rondom de Wiek en de Klodde. De werken zullen (mits normale weersomstandigheden) maximum 5 werkdagen duren.

Gedurende deze periode is de bereikbaarheid van de parking aan de Wiek en de Klodde problematisch en wordt er beter geparkeerd op het Zandbergplein.

wo13jul
Openingsuren tijdens de zomervakantie

De kantoren van De Wiek zullen gesloten zijn van 18 Juli tot en met 15 Augustus 2022.

vr10jun
Al zin in het nieuwe cultuurseizoen?

Het is alweer geleden van seizoen 2019-2020 dat we zonder zorgen een volledig programma op je afvuurden. Maar vol goesting presenteren we jou nu seizoen 2022-2023! Zoals steeds brengen we een fijne mix van theater, muziek, humor,... voor jong en oud!

Benieuwd? Vanaf 22 juni komt het nieuwe programma ONLINE en kan je tickets bestellen! Eind augustus landt de nieuwe brochure in je bus. 
Ook op de vrijetijdsmarkt kan je het nieuwe programma komen ontdekken. 

ma28feb
Wij willen je mening!
We willen weten waar we het goed doen, waar we kunnen verbeteren en hoe we jouw ervaring zo aangenaam mogelijk kunnen maken. We vragen je dan ook graag om onze enquête in te vullen en ons te helpen: https://www.cult22.eu/c/2695
Dankzij jouw deelname red je 1 m² bedreigd regenwoud via de organisatie World Land Trust. Bovendien maak je kans op een van de Bongo-bonnen t.w.v. € 250.
di11jan
Welke voorstellingen gaan al dan niet door in januari?

Door de recente beslissing van de Raad van State kunnen we onze deuren terug openen. Maar een klein aantal voorstellingen in januari werden noodgedwongen toch geannuleerd. 

De programmatie voor januari werd als volgt aangepast:

AFGELAST:

  • Zo 16/1: Nieuwjaarsconcert - Koninklijk Harmonie Ste-Cecilia
  • do 27/1: Nieuwjaarsconcert - Leerlingen Muziek en Woord van Kunstacademie Ter Beuken

Gaat gewoon door zoals gepland:

  • vrijdag 21/1: Bert Garbiëls - Eindejaars 3
  • Zaterdag 22/1: Kommil Foo - Oogst
  • Zo 23/1 Zeelse Concertvereniging met Zeels Percussietrio The Rhythm
  • Vrij 28/1: Cinema Toertjes - The singing club
  • Vrij 28/1: Avondfilm - Nomadland
vr24dec
CORONA-UPDATE 22/12

Op woensdag 22 december kondigde het federale Overlegcomité weer nieuwe maatregelen aan. Deze houden onder andere in dat theaterzalen gesloten worden.

Voor de programmatie in GC De Wiek betekent dit dat wij de geplande filmvoorstelling ‘Raya en de laatste draak’ op 28 december zullen annuleren en tickethouders terugbetalen.

De programmatie na nieuwjaar start pas terug op 21 januari. Aangezien er opnieuw een Overlegcomité gepland staat begin januari, wachten wij de eventuele gewijzigde maatregelen van begin januari af en zullen we de geplande voorstellingen vanaf 21 januari nog niet annuleren. Dit is uiteraard onder voorbehoud, we houden er momenteel rekening mee dat de geplande voorstellingen tot 28 januari niet kunnen doorgaan.

We houden u verder op de hoogte begin januari.

za20nov
CORONA-UPDATE 20/11

Alle voorstellingen worden georganiseerd met Covid Safe Ticket (CST) & mét mondmasker gedurende de volledige activiteit. 

vr29okt
CORONA-UPDATE 29/10

Vanaf 29 Oktober:

Mondmasker verplicht: Er is een algemene mondmaskerplicht in GC De Wiek voor personen ouder dan 12 jaar. Tijdens de voorstelling is er geen mondmaskerplicht.

Bij de voorstellingen van Jeugdtheater Rhetorika is dus enkel een mondmaskerplicht geldig en nog geen CST.

 

Vanaf 1 november:

Bij alle voorstellingen, ongeacht het aantal personen, is een Covid Safe Ticket verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar.
Iedereen moet niet alleen een geldig ticket voor de voorstelling kunnen tonen maar ook een geldig Covid Safe Ticket in combinatie met identiteitsbewijs met foto. Het Covid Safe Ticket toont aan dat je gevaccineerd/getest/hersteld van covid-19 bent, en is een voorwaarde om in de zaal te mogen. Na de controle ben je tijdens de voorstelling niet verplicht om een mondmasker te dragen.

Uiteraard voorzien wij voldoende ventilatie in de theaterzaal. 

Voel je jou ziek of last van symptomen die kunnen wijzen op COVID-19? Blijf dan thuis.

De algemene geldende coronamaatregelen worden steeds gevolgd. Voor activiteiten, georganiseerd door GC De Wiek, is Ine Baeyens het algemeen corona-aanspreekpunt: (ine.baeyens@zele.be / 0475 49 56 68)

Wens je graag meer informatie? Bel of mail gerust en we brengen je graag op de hoogte...

di17aug
Seizoen 2021-2022

Vanaf oktober staat De Wiek te popelen om jullie in alle veiligheid te ontvangen voor gezellige avonden vol cultuur. 

Onze nieuwe programmabrochure vind je begin september in de brievenbus. Maar je kan wel vanaf 23 augustus al eens snuisteren op onze website en het nieuwe programma ontdekken.

OPGELET: 

De ticketverkoop wordt op 2 momenten gelanceerd. 
De eerste start op vrijdag 3 september voor het aanbod van september tot december 2021.

Een tweede ticketverkoop wordt geopend op 1 december voor het aanbod van januari tot juni 2022.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: