Nieuwsberichten

za20nov
CORONA-UPDATE 20 november

Alle voorstellingen worden georganiseerd met Covid Safe Ticket (CST) & mét mondmasker gedurende de volledige activiteit. 

vr29okt
CORONA-UPDATE

Vanaf 29 Oktober:

Mondmasker verplicht: Er is een algemene mondmaskerplicht in GC De Wiek voor personen ouder dan 12 jaar. Tijdens de voorstelling is er geen mondmaskerplicht.

Bij de voorstellingen van Jeugdtheater Rhetorika is dus enkel een mondmaskerplicht geldig en nog geen CST.

 

Vanaf 1 november:

Bij alle voorstellingen, ongeacht het aantal personen, is een Covid Safe Ticket verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar.
Iedereen moet niet alleen een geldig ticket voor de voorstelling kunnen tonen maar ook een geldig Covid Safe Ticket in combinatie met identiteitsbewijs met foto. Het Covid Safe Ticket toont aan dat je gevaccineerd/getest/hersteld van covid-19 bent, en is een voorwaarde om in de zaal te mogen. Na de controle ben je tijdens de voorstelling niet verplicht om een mondmasker te dragen.

Uiteraard voorzien wij voldoende ventilatie in de theaterzaal. 

Voel je jou ziek of last van symptomen die kunnen wijzen op COVID-19? Blijf dan thuis.

De algemene geldende coronamaatregelen worden steeds gevolgd. Voor activiteiten, georganiseerd door GC De Wiek, is Ine Baeyens het algemeen corona-aanspreekpunt: (ine.baeyens@zele.be / 0475 49 56 68)

Wens je graag meer informatie? Bel of mail gerust en we brengen je graag op de hoogte...

di17aug
Seizoen 2021-2022

Vanaf oktober staat De Wiek te popelen om jullie in alle veiligheid te ontvangen voor gezellige avonden vol cultuur. 

Onze nieuwe programmabrochure vind je begin september in de brievenbus. Maar je kan wel vanaf 23 augustus al eens snuisteren op onze website en het nieuwe programma ontdekken.

OPGELET: 

De ticketverkoop wordt op 2 momenten gelanceerd. 
De eerste start op vrijdag 3 september voor het aanbod van september tot december 2021.

Een tweede ticketverkoop wordt geopend op 1 december voor het aanbod van januari tot juni 2022.

vr18jun
Zele Zomert

In de aanloop naar het nieuwe seizoen kunnen jullie toch genieten van een deugddoendoende portie cultuur tijdens Zele Zomert. 
Het zomerprogramma gaat van start op 20 juni met een gevarieerd en verrassend aanbod op enkele bijzondere openluchtlocaties.

Het theatergezelschap SkaGen brengt de overdekte parking van de VHVD weer even tot leven met 'Today I kill you', een universeel verhaal dat de complexiteit van de moeder-zoonrelatie weergeeft in al haar aspecten.

Tijdens 'Hendrik-Jan de stuntman ontmoet Merel Kamp' zorgen man en vrouw voor een visueel spektakel in de dekenijtuin waarin de clichés zich opstapelen tot een tragikomisch liefdesverhaal. 

Han Solo parkeert zijn mobilhome aan het chiroterrein in Huivelde met een gloednieuwe openluchtcomedyshow die brandend actueel is. 

Tijdens 'De Rus & Comen' komen een stel nukkige Russische verhuizers langs met een mix van spel, live muziek, van theater en een vleugje tovenarij vanuit een omgebouwde verhuiswagen.

Op 31 juli brengt 'Compagnie Krak' de voorstelling 'Kontrol': een poëtische clownerievoorstelling, groots in zijn kleinheid. 

Tickets kan je bestellen via www.zele.be/zele-zomert. Door de maatregelen zijn de plaatsen steeds beperkt. 

wo3mrt
Cult21: coronabevraging GC De Wiek

We kennen graag jouw mening over hoe corona jouw cultuurbeleving beïnvloedt!

De coronapandemie heeft een enorme impact op het dagelijks leven. Ook de cultuursector wordt niet gespaard. Omdat we als GC De Wiek er alles aan willen doen om u zo snel mogelijk weer in alle veiligheid te kunnen ontvangen, stellen we u graag enkele vragen over corona en ons gemeenschapscentrum.

Vul dus zeker de enquête in via deze link: https://bevraging.impactcorona.be/index.php?r=survey/index&sid=457624&lang=nl

Deze is volledig anoniem en neemt zo’n 10 minuutjes van uw tijd in beslag. Dit kan tot 31 maart 2021.

Om je te bedanken, redden we 1 m² bedreigd regenwoud voor elke ingevulde enquête via de organisatie World Land Trust.

Alvast bedankt!

ma1feb
DOE MEE AAN ATELIER IN BEELD – een nieuw open atelierweekend!

Op 7, 8 en 9 mei 2021 lanceert Kunstwerkt een gloednieuw project: Atelier in Beeld, een open atelierweekend voor beeldend kunstenaars over heel Vlaanderen en Brussel. Ben je beeldend kunstenaar of coördinator van een atelierorganisatie en wil je jouw werkplek tonen? Of wil je inspirerende plekken ontdekken waar je het werkproces van een beeldend kunstenaar van dichtbij kan zien? Dan is Atelier in Beeld helemaal iets voor jou!

Geen magischer plek dan het atelier, waar beeldend kunstenaars op ideeën broeden, schetsen maken en nieuwe technieken uitproberen. Het is een veilige cocon waar ze inspiratie zoeken en mogen prutsen, een plek waar een beeldend werk een vaak zoekend proces doormaakt vooraleer het ‘af’ is. Doorgaans is het een plaats waar pottenkijkers zelden welkom zijn, maar tijdens Atelier in Beeld is het dé plek bij uitstek waar kunstenaars en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten, een uitgelezen moment om beeldend werk op een laagdrempelige manier te tonen en te ontdekken.

Wil je deelnemen?

Ben je beeldend kunstenaar, een student of leerkracht in het deeltijds kunstonderwijs, de begeleider of kunstenaar in een zorginstelling met een atelier, medewerker van een jeugdhuis met een atelierwerking, een coördinator of lid van een groepsatelier...? Kortom, heb je een link met een atelier voor beeldende kunst en ben je enthousiast om de deuren van je atelier open te gooien voor het publiek?

di12jan
Een livestream gemist?

Samen met onze Dijk92-collega's verwennen we jou de hele maand januari onder de noemer van STREAM92 met een reeks live gestreamde concerten. 

Kan je de streaming van een concert niet live volgen? Geen zorgen: elk concert kan gedurende twee weken uitgesteld bekeken worden. 

Kies jouw meest comfortabele zetel, vlij je achterover en geniet van één van deze concerten:

do10dec
Verlenging geschenkbon

Wegens de coronamaatregelen worden Alle geschenkbonnen met een vervaldatum tussen 1 september 2020 en 31 maart 2021 worden automatisch verlengd tot en met 30 juni 2021.

di8dec
Dijkbreuk

Op 8, 9 & 10 december is er DIJKBREUK, een online samenkomst met inspirerende voorbeelden uit de regio van Dijk92.

Dijk92 bindt cultuur en erfgoed in Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wichelen, Zele én ook Wetteren. Met 'Dijkbreuk' zet Dijk92 drie dagen de sluizen open en laat iedereen die betrokken is bij cultuur- en erfgoed kennis maken met fijne initiatieven uit de regio.

We nodigen je uit op 8, 9 & 10 december tijdens je lunchpauze om af te stemmen op Dijkbreuk via het facebookkanaal van Dijk92

Op 8 december nodigen we Sofie De Veirman uit van de Erfgoedcel Land van Dendermonde. Met haar zullen we het hebben over de kracht van samenwerkingen. We brengen een bezoekje aan Buggenhout, Wetteren en Dendermonde en kijken welke initiatieven er daar ontstaan zijn tussen verschillende organisaties. 

Woensdag 9 december schuift Steffi Coppens van de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst mee aan tafel. Zij zet met ons een boompje op over het levendig houden van erfgoed. Tussen de babbels door tonen we reportages uit Laarne, Berlare en Wichelen. 

De laatste dag van Dijkbreuk, donderdag 10 december hebben we Koen Van de Merckt te gast. Hij is coördinator van Vormingplus Waas -en Dender en heel hard geïnteresseerd in initiatieven die zorgen voor meer inspraak en participatie. We nemen een kijkje in Zele, Hamme en Lebbeke. 

Geef een duimpje aan de facebookpagina van Dijk92 en we zien en horen je graag op 8, 9 en 10 december om 12u30.

do29okt
Corona update: We sluiten de deuren vanaf 29/10

Als gevolg van de verstrengde maatregelen die de Vlaamse Overheid neemt om de verspreiding van het coronavirus in te dijken zal GC De Wiek gesloten zijn voor alle activiteiten tot nader order.

Dit wil ook zeggen dat alle voorstellingen die op de planning stonden geannuleerd worden. We nemen persoonlijk contact op met alle tickethouders voor verdere afhandeling.

Hou het ondertussen veilig en zorg voor elkaar.

Tot binnenkort

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: