di 8 dec > do 10 dec

Dijkbreuk

Dijk92 breekt uit bibliotheken en cultuurhuizen en zet de sluizen open voor alle cultuur- en erfgoedminnende verenigingen. Ontdek op 8, 9 & 10 december wat er ons aan cultuur en erfgoed bindt en leer fijne initiatieven kennen uit verschillende buurgemeenten.

Dijkbreuk is (noodgedwongen) een online initiatief. Het is een tv-programma dat je zal kunnen vinden op het Facebookkanaal van Dijk92. Het wordt live uitgezonden op dinsdag 8, woensdag 9 en donderdag 10 december, telkens om 12.15 uur, klaar om je gedurende een half uurtje te vergezellen bij de lunch. Live kijken en reageren vinden wij het fijnst. Herbekijken en delen nadien kan natuurlijk ook. De initiatieven die worden getoond komen uit Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele.

Programma:

Datum

Genodigde

Onderwerp

dinsdag 8 december
12.30 uur

Sofie De Veirman
Erfgoedcel Land van Dendermonde

Kracht van samenwerkingen
Bezoekje aan Buggenhout, Wetteren en Dendermonde - welke initiatieven zijn daar ontstaan tussen de verschillende organisaties?

woensdag 9 december
12.30 uur

Steffi Coppens
Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst

Hoe houden we erfgoed levendig? Met reportages uit Laarne, Berlare en Wichelen

donderdag 10 december
12.30 uur

Koen Van de Merckt
Coördinator Vormingplus Waas en Dender

Initiatieven die zorgen voor meer inspraak en participatie. Neem een kijkje in Zele, Hamme en Lebbeke

 

Geef Dijk92 alvast een duimpje op hun Facebookpagina en wees er bij op 8, 9 en 10 december om 12.30 uur.

Dijk92 is een intergemeentelijk samenwerkingsverband verbonden door Dender, Durme en Schelde. Samen delen we de ambitie om vanuit culturele en maatschappelijke uitdagingen een meerwaarde voor de regio te realiseren.

Samenwerking binnen en buiten de cultuursector is een van de belangrijkste hefbomen in de realisatie van haar ambitie. Dijk92 verkent en ondersteunt culturele initiatieven met (potentiële) bovenlokale uitstraling. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: