ZEELSE CONCERTVERENIGING

Trio Aries MUZIEK

TE GAST

Het Trio Aries, opgericht in 2018, bestaat uit drie Belgische muzikanten: violiste Alice Van Leuven, cellist Paul Heyman en pianist Wouter Valvekens. Hun carrière kwam in een stroomversnelling dankzij hun overwinning bij de kamermuziekwedstrijd Supernova Classics in 2020. Ondertussen werd het Trio uitgenodigd om te concerteren op meerdere festivals, zoals het Klarafestival in Bozar, het lenteconcert in het Koninklijk Paleis in Brussel en het festival van Vlaanderen.

Hun debuut in de Henry Le Boeufzaal in Bozar werd door de Vlaamse pers geprezen: “een memorabele vertolking van Brahms’ eerste pianotrio.

Het Trio Aries speelt in dit concert trio’s van Franz Schubert, een hoeksteen in het kamermuziekrepertoire. De musici gaan samen met het publiek op zoek naar intimiteit en menselijkheid. Zelfs de grootse momenten zijn nooit bombastisch, maar voelen aan als eerlijke, integere momenten van schoonheid. De luisteraar wordt meegevoerd naar de intieme atmosfeer van een 19e -eeuws Weens salon, waar deze muziek voor gecomponeerd was, en waar Schubert zijn nieuwe muziek voor zijn vrienden voorstelde.

TICKETS

PRAKTISCH

  • € 15,00 - € 12,00 (studenten tot 23 jaar) – GRATIS (-12 jaar)
  • Locatie: De Wiek / Theaterzaal
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: