THEATER RHETORIKA

Driemaal kerstmis THEATER

“Driemaal Kerstmis” speelt zich af in de keukens van drie gehuwde koppels op de Kerstavondfeestjes van drie opeenvolgende jaren.

Jos en Johanna doen verwoede pogingen om een goeie indruk te maken zodat ze aan een banklening en/of een architect geraken om hun kleinhandeltje uit te breiden.

Hans, schuinsmarcheerder en getrouwd met de depressieve Eva, is een architect op zijn retour.

Ronald en Marianne tenslotte zijn een bourgeois koppel, hij bankier, zij een drinkgrage verveelde huisvrouw.

Ayckbourn kent de kneepjes om het absurde van de meest alledaagse mensen en gebeurtenissen te schetsen en het grappige te distilleren uit gewone situaties die op het eerste gezicht niet leuk zijn. Juist omdat de lach nooit ver weg is, is ook het tragische steeds dichtbij.

Nog typisch voor deze gevierde Engelse comedy-auteur is dat hij speelt met tijd en ruimte. We bezoeken 3 verschillende keukens op 3 verschillende kerstavonden: vorig jaar, nu en volgend jaar. We krijgen dus zicht op wat zich ‘achter de schermen’ van een feest afspeelt en volgen de evoluties in het leven van elk personage.

Dat ‘achter de schermen lonken’ mag u ook absoluut op andere manieren verwachten in dit absurde toneelstuk over vereenzaamde mensen. Nieuwsgierig? Goed zo!

Met Rani Beirnaert - Laura Callaert - Daniëla Schreurs - Hannah Temmerman - Tom De Smedt - Alain Praet - Luc VandenDurpel

Auteur: Alan Ayckbourn
Regie: Dirk Crommelinck

www.rhetorika.be

TICKETS

 • za 20 nov 2021
  20:00
 • vr 26 nov 2021
  20:00
 • za 27 nov 2021
  20:00

PRAKTISCH

 • € 12 - € 10 voorverkoop
 • Locatie: De Wiek / Theaterzaal
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: