STEPHANIE STRUIJK & EVA DE ROOVERE

Overal kom ik thuis MUZIEK

Nol Havens
Nol Havens

Eva en Stephanie ontmoetten elkaar eind 2018 in de Bourlaschouwburg in Antwerpen. Daar bleek dat ze naast het zingen en schrijven ook een internationaal avontuur delen… 

Twee jaar later gaan ze samen op pad door hun eigen muzikale wereld. Eva en Stephanie laten je in 'Overal kom ik thuis' proeven van oud en nieuwe materiaal, spelen songs van zichzelf en van elkaar, alleen en samen. Troubadours van de Lage Landen zijn het, maar hun horizon reikt verder. Ze zijn gekend van Friesland tot Watou, van Amsterdam tot L.A. 

Inspiratie putten ze uit gesprekken onderweg. Met cowboys en hipsters, ver en dichtbij, uit steden in uitgestrekte woestijngebieden en dorpjes dicht bij huis, uit badkamers vol kakkerlakken en koffie uit de eigen keuken …

 

Stephanie Struijk

is een Nederlandse singer-songwriter met faam in eigen land. Als de jonge Stevie Ann zong ze vier Engelstalige albums vol, ontving de Zilveren Harp en speelde live op Pinkpop. In 2016 verscheen Stephanie’s eerste album in haar moedertaal. Het was het resultaat van een trip door de States, met de Nederlandse topper Daniel Lohues. De plaat bevat parels als ‘De rivier’ en ‘Nieuwe maan’. Haar eerste concert op Belgische bodem speelde ze op Boterhammen in het Park in 2017. De Gentse Feesten, Dranouter, Nekka en diverse ‘kleine’ concerten volgden. In 2019 verscheen de EP ‘Liedjes van een Ander’, met alleen covers, bijv. ‘We zijn zo jong’ van Luc De Vos. Eind 2020 is er haar nieuw album waaruit de single ‘Fijn Zo’ (nu veel te horen op Radio 2) de voorbode is. Haar heldere stem en verbluffend gitaarspel ontroeren altijd. 

Luisteren? Fijn Zo (live, met band) https://youtu.be/sxVtwxSRFC0

 

Eva De Roovere 

ken je van de folkrockgroep Kadril, van Oblomow en van ‘Kleine Blote Liedjes’. Maar vooral van haar solowerk: haar debuutalbum ‘De jager’, daarna volgt ‘Over & weer’, een derde cd ‘Mijn huis’ en ‘Viert’, een album dat samenloopt met de dichtbundel ‘Positron’. Eva’s muziek krijgt platina en triple gouden awards en ze staat met Diggy Dex op 1 in de Nederlandse hitlijsten met “Slaap lekker”, zijn remix van “Fantastig toch”. Inmiddels draagt het lied het etiket ‘klassieker’. Ondertussen schreef Eva een boek vol brieven, bracht ze drie Engelstalige albums uit en in februari 2019 verscheen een nieuw Nederlandstalig album ‘La Loba’. 

Luisteren? De Jager (live): https://youtu.be/m7IOt5EpqHU

TICKETS

  • za 16 okt 2021
    20:00

PRAKTISCH

  • € 15 - € 13 (-26 jaar)
  • Locatie: De Wiek / Theaterzaal
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: