DUO EOLIENNE MET EMMA WAUTERS (HARPISTE) EN KURT BERTELS (SAXOFONIST ) - ORGANISATOR: ZEELSE CONCERTVERENIGING

Kleppen en snaren MUZIEK

TE GAST

In de hedendaagse kamermuziekscène komt de bezetting saxofoon-harp zelden aan bod. Geheel onterecht, zo blijkt uit dit bijzonder programma. Wie had kunnen denken dat deze twee instrumenten, met hun verschillende voorgeschiedenis en uiterlijk, zo natuurlijk samen klinken? De ronde, warme tonen van de saxofoon en de zachte, parelende resonanties van de harp mengen uitstekend tot een rijke klankkleur. 

Duo Eolienne betreedt met Kleppen en Snaren nieuwe paden door bekende en minder bekende composities op een verrassende manier nieuw leven in te blazen. Een rode draad doorheen dit programma is ongetwijfeld de expressieve kracht van de composities, waarbij de luisteraar langs uiteenlopende emoties en sferen worden meegevoerd. Van intiem en beheerst bij Joseph Jongen en Henry Eccles naar uitgelaten en grenzeloos hartstochtelijk bij Astor Piazzolla. Tot slot wordt in dit programma bijzondere aandacht besteed aan kunstenaars van eigen bodem, de Belgische componisten Joseph Jongen, Jan Hendrik Van Damme, Alphonse Hasselmans, Wilfried Westerlinck en Nazaire Beeckman. 

Duo Eolienne laat het publiek kennismaken met een fris en origineel programma dat steeds toegankelijk en meeslepend blijft door zijn sterke uitdrukkingskracht en gevarieerd harmonisch landschap. 

TICKETS

  • zo 06 mrt 2022
    11:00

PRAKTISCH

  • € 15
    € 12 (Studenten tot 23j)
    Gratis (-12 jaar)
  • Locatie: De Wiek / Theaterzaal
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: